h1

Het mysterie van je geboortedag – 29 augustus

april 2, 2007

De dag van de gestructureerde actie

Op 29 augustus geborenen hebben vooral een afschuwvan chaos, vandaar dat ze in hun werk structuur en helderheid nastreven. Dit betekent absoluut niet dat ze star zijn of saai. Integendeel – ze zijn actiegericht, maar ondankshun gedrevenheid uiten ze zich op een ordelijke en georganiseerde manier?
Improvisatie is een steeds terugkerend thema in het leven van 29 augustus-mensen. Dit betekent niet alleen dat ze zelden met hun handen in het haar zitten, maar ook dat ze voor een probleem ter plekke nieuwe oplossingen bedenken. In dit opzicht zijn het positieve denkers en doeners, steeds op zoek naar een efficiënter, eleganter of consequenter functioneren.
Op deze dage geborenen liggen echter vaak overhoop met hun gevoelens; emotioneel als ze zijn, is hun privé-leven vaak een chaos. Typisch voor 29 augustus-mensen is dat ze enorm hun best doen hun publieke leven (vaak bijzonder succesvol) en hun privé-leven (doorgaans tumultueus) gescheiden te houden, maar dat dit onafwendbaar uit de hand loopt als ze zich laten leiden door hun emoties, waardoor ze bijhoorlijk in de problemen kunnen komen.
Soms lijkt het erop dat 29 augustus-mensen zich beter alleen op hun werk kunnen concentreren en hun privé-leven maar moeten vergeten, maar hun behoefte aan familie, vrienden en een liefhebbende partner is bijzonder groot. Weinig sociaal als ze zijn, is het belangrijk dat ze, tegenover hun dienaren, in staat zijn hun liefde op een intieme manier te uiten. Dit is waar de conflicten beginnen – vaak worden ze verscheurd tussen enerzijds hun werk en anderzijds hun behoefte aan een bevredigend privé-leven.
Een groot probleem voor naasten en partners van 29 augustu-mensen is, dat ze soms te weinig aandacht krijgen en zich daardoor nogal eenzaam kunnen voelen. In dat geval werkt een direct beroep op hun gevoelens meestal het best. Op deze dag geborenen zijn doorgaans heel lichamelijk ingesteld – seks is bijzonder belangrijk voor hen evenals andere lichamelijke uitingsvormen. Door hun emotionele inslag zijn het vaak opwindende, maar zelden de meest betrouwbare partners.

Vaak zijn 29 augustus-mensen slecht opgewassen tegen te veel stress. Ze zijn geneigd te vluchten in alcohol of andere verdovende middelen. andere op deze dag geborenen kunnen hun toevlucht nemen tot bizarre gewoonten en fantasieën, of omgaan met vreemde mensen, als een soort uitlaatklep voor hun frustraties. Verscheurd door de eisen die de buitenwereld en hun privé-leven aan hen stellen, kiezen 29 augustus-mensen soms voor deze ‘derde’ mogelijkheid, die natuurlijk geen oplossing is, maar wel een steeds grotere rol kan gaan spelen in hun leven. Uiteindelijk leidt dit tot tragedie en desintegratie. Als op deze dage geborenen echter geen greep kunnen krijgen op de vele afzonderlijke eisen van hun intense openbare leven en hun privé-bestaan en deze op een creatieve wijze met elkaar weten te verzoenen, kunnen ze succesvol zijn als mens. Improvisatie en aanpassingsvermogen zijn hiervoor de sleutels.

Sterke kanten: Meegaand, Fantasievol, Gestructureerd

Zwakke kanten: Vluchtgedrag, Behoevend, Instabiel

Gezondheid: Door hun gevoelige zenuwen hebben deze mensen de neiging bij stress te vluchten in verslavende middelen. Ook verslaving aan seks en liefde is gevaarlijk daar dit misschien tijdelijk kalmeert maar later kan leiden tot emotionele desintegratie. Hun hersens gebruiken en orde scheppen in hun emotionele chaos, kan leiden tot geluk en voorspoed. Anders opgepast! Hoewel dit vaak hun lot is, verafschuwen ze een chaotisch privé-leven. Daarom moeten ze leren hun leefstijl en leven te nemen zoals het is, in plaats van negatieve kritiek te uiten of hun problemen te ontvluchten. Gevarieerd en lekker eten kan een gevoel van welzijn en stabiliteit geven en is een effectieve afweer tegen potentiële verslavingen.

Advies: Leer jezelf kennen en van jezelf houden. Neem het leven zoals het is. Leer gemakkelijk te switchen van werk naar privé-leven; eis niet het onmogelijke van jezelf. Ga er geregeld tussenuit met dierbaren.

… that’s me 😉 don’t dare to ask when it’s my birthday!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: