h1

België

september 26, 2007

Ik zen het beu, pak gewoon den bijl en kap België in 2, heb hierjuist een reportage gezien waarin der een zegt “Sint-Genesius-Rode is Vlaams grondgebied maar meer dan 60% van de inwoners spreekt Frans” Even later volgt daarop “De Franstaligen kunnen nergens meer terecht, alles is in’t Nederlands”

WEL verdorie, leer Nederlands é zeg, wij als Vlamingen zijn in school verplicht om Nederlands, Frans, Engels EN Duits te leren, als wij naar Brussel gaan wordt verwacht da we ons in Frans kunnen behelpen, maar de Walen moeten enkel Frans en Nederlands OF Engels leren, ze mogen kiezen tussen de 2 en natuurlijk kiest iedereen voor Engels. Dit is al niet eerlijk! En de Vlamingen hebben al voorstellen genoeg gedaan met telkens een NON als repliek, maar als ze ’t zelf moeten oplossen staan ze der ook me hunne mond vol tanden.

Ik heb er genoeg van, voor mijn part kan het niet schelen of ik later nog in België woon of ik de Republiek Vlaanderen (of whatever), het spelleke duurt al lang genoeg, het laatste greintje trots dat ik had over het land is er bij mij ook uitgeperst!

Advertenties

3 reacties

 1. De filosofie van de Walen.
  Een Duitser die Wallonië bezoekt stopt naast twee gasten die op de bus wachten.
  ‘Entschuldigen Sie, bitte, sprechen Sie Deutsch ?’ Vraagt hij.
  De twee Walen blijven stil.
  ‘Spreekt u misschien Nederlands ?’
  De 2 Walen bewegen niet. De Duitser probeert dan: ‘Sorry, do you speak English ?’
  Ze blijven hem aanstaren.
  ‘Parlate Italiano ?’ Geen antwoord.

  ‘Hablan Ustedes Español ?’ Nog altijd niets.

  De Duitser, die nogal kwaad is, gaat dan weg.

  De eerste Waal zegt tegen de andere:
  ‘Waarom zouden wij een buitenlandse taal moeten leren?’
  ‘Eh bien!’, antwoordt de andere, ‘die gast kent er 5 en hij is er niets mee!’


 2. En het gaat dan nog niet enkel over taalverschillen hè… De Walen zijn nu eenmaal een ander volk met andere cultuur, gewoontes en opinies (bij elke enquête die uitgevoerd wordt in België blijken de verschillen tussen Walen en Vlamingen immens groot te zijn; je moet er maar ‘ns op letten). We zijn dus best te vergelijken met de Tsjechen en Slovaken, de Serviërs en de Montenegrijnen/Kosovaren, de Engelsen en de Schotten, de Spanjaarden en de Catalanen/Basken,… (en zo zijn er nog veel). Al deze volkeren hebben een andere historische achtergrond en passen dus eigenlijk niet goed samen. We kunnen spreken van een kunstmatig samengaan van deze regio’s/volkeren in één land, maar vroeg of laat komen daar problemen van…


 3. Groot gelijk begot ! Het moet na 178 jaar maar eens gedaan zijn met de onderdrukking van het noordelijke gedeelte van België. Vergeet niet dat vanaf de start van ons land al het één en ander is misgelopen. Daarmee bedoel ik vooral de eenzijdige besturing van ons land absoluut in het voordeel van Franstalig België destijds (oewaarde landgnoot). En voor wie er een voorbeeld film wil zien hoe hard het er destijds in Vlaanderen aan toeging moet maar naar ‘Deans’ kijken om een idee te hebben hoe hard Vlaanderen al decenia gewerkt heeft om te staan waar het nu staat. We mogen terecht fier zijn op onze hard (dood)werkende voorouders. En geloof me, overlaatst was ik nog is een week in een Waals groot staalbedrijf … absoluut geen slechte mensen maar ik ken het verschil op de werkvloer daar heus wel.

  Welke zijn de nieuwe argumenten vandaag nog om Vlamingen nu nog steeds proberen te onderdrukken (madam none !). Een Vlaming zou nooit zomaar iemand buitensluiten zonder reden. Integendeel, het is net ons probleem omdat we decennia lang erg flexibel zijn geweest, alles kon en mag met zowat alles en iedereen. Totdat dat we vandaag vies bekeken worden als we eens één keer ons niet laten platwalsen. Oké historisch gezien is de gewoonte gekweekt van toegevingen en liefdadigheid. Maar de emmer is overvol en omver geschopt, het geld is op in Wallonië. De vergrijzing komt dichter en het Vlaamse belastinggeld zou voor de eerste keer ooit terecht verdeelt worden.

  Citaat van een artikel over ontstaan België:

  Het moderne België werd geboren in de zomer en de herfst van 1830, toen onze gewesten in opstand kwamen tegen de Nederlandse koning Willem I, en zich afscheurden van het in 1815 gevormde Koninkrijk der Nederlanden. Geïnspireerd door de succesvolle revolutie van juli 1830 in Parijs, die reeds na drie dagen eindigde in het aftreden van koning Karel X, geïrriteerd door de autoritaire en antikatholieke politiek van Willem I, en geplaagd door hoge werkloosheid en inflatie, namen onze voorouders spontaan de wapens op tegen een verrast en weifelend Nederlands leger, en konden reeds op 4 oktober de Onafhankelijkheid uitroepen.

  Er werd een Nationaal Congres samengesteld om de nieuwe natie te besturen. Deze vergadering koos op 22 november voor de parlementaire monarchie als staatsvorm, en men ging op zoek naar een koning. Op 3 februari 1831 koos het Congres met een kleine meerderheid van 97 van de 192 stemmen voor de hertog van Nemours, de zestienjarige zoon van de nieuwe Franse koning Louis-Philippe.
  Kiezen voor een koning van Franse afkomst was echter onaanvaardbaar voor Groot-Brittannië. Daarop stelde minister van buitenlandse zaken Lebeau een tweede kandidaat voor, de in Londen wonende en tot Engelsman genaturaliseerde Duitse weduwnaar Leopold van Saksen-Coburg-Gotha. Op 4 juni 1831 werd deze met een ruimere meerderheid dan zijn ongelukkige voorganger (152 van de 196 stemmen) door het Nationaal Congres uitgeroepen tot Eerste Koning der Belgen. Zes weken later, op 21 juli 1831, sindsdien de Nationale Feestdag, deed Leopold I zijn plechtige intrede te Brussel met ontvangst door de aartsbisschop en legde hij de grondwettelijke eed van trouw aan België af. Daarmee stichtte hij een dynastie die tot vandaag over ons land heerst.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: